Lehed

laupäev, 1. veebruar 2014

Ekskursioon ja aabitsapidu


Neljapäeva hommikul algas meie sõit Tallinna poole. Poolteist tundi vuramist ja kohal me olimegi. Registreerisime klassi Premia jäätisevabriku külalisteks, otsisime üles tsehhi, saime selga külastaja vormi – kitli, mütsi ja sinised sussid ning seejärel viidi meid suure akna taha. 

Läbi selle akna olid näha suured-suured 4,5 tonnised tsisternid, mille sees tehakse koorest-suhkrust valmis jäätisemass, mis siis freezeris vahustatakse ning -3 kraadini külmutatakse. Seejärel lisatakse erinevad lisandid ja pakendatakse karpidesse. Jäätise pakkimist saime ka ise uudistada. Lisaks räägiti meile veel jäätisevabrikust, selle ajaloost ning jäätisevalmistamise erinevatest üksikajadest.


Kahjuks läks täpselt meie külastuse ajal katki Mesikäpa jäätise liin ning selle valmistamine jäi meil nägemata. Aga maitsta saime ikka! Ekskursiooni lõpetuseks pakuti lastele Mesikäpa jäätist, mille üle oli muidugi kõigil hea meel.


Pärast jäätisevabrikut sõitsime edasi NUKU muuseumisse. Koos meie toreda giidiga muuseumis ringi liikudes nägime erinevaid teatrikostüüme ja nukke, sosistasime Soovide kaevule oma salasoovid, tutvusime Tähtede võlviga, tegime muinasjuttudeteemalist viktoriini, kõndisime klaassillal, piilusime E-postkontorisse ja nukutöökodadesse ning lõpetuseks uurisime Õuduste keldrit.
Tagasitee Türile möödus viperusteta, kokkuvõttes võib öelda, et vaatamata krõbedale külmale oli see üks väga tore päev!

Reedel oli koolis esimeste klasside aabitsapidu. Meie peole olid tulnud ka külalised suurest majast – direktor, õppealajuhataja, suure maja huvijuht, 5.klassi näiteringi lapsed ja 9.klassi õpilaste esindajad.
Peo alguses esinesid esimesed klassid aabitsast enim meeldinud-meelde jäänud paladega.
1.a klass etendas muinasjuttu „Naeris“.
1.b klass oli koos õpetajaga lavastanud „Kolm põrsakest“.
1.c klass luges luuletust „Tähestikulaul“.
Seejärel oli kord külaliste käes – 5.klass esitas kooliteemalise näidendi ning 9.klass rääkis meile aabitsatest läbi aegade.



Direktor oli meie klassidele kaasa toonud kingituseks toreda liikluskalendri. Pidu lõppes ringmängudega, mida õpetasid ja viisid läbi 9. klassi õpilased. 

Rohkem pilte on näha meie albumis.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar